Källstad Equestrian

Källstad Equestrian

Här finner ni en modern anläggning med det allra bästa för häst och ryttare. Anläggningen stod klar i oktober 2011 Här finns innestall med 6 boxar, 8 stycken uteboxar, skrittmaskin för 6 hästar, paddock och ridhus med full hinderpark.

Anläggningen

RIDHUS

 

Det vackra, luftiga, moderna ridhuset stod klart hösten 2013. Vi har valt större ljusinsläpp längs med långsidorna och ljusinsläpp på båda kortsidorna, allt för att göra det så ljust som möjligt. Det gör även att det blir lite varmare när solen ligger på. Här finns en komplett hinderpark för banhoppningsträning samt att banan är utrustad med dressyrbokstäver.

 

 

Alla är välkomna att boka ridhuset för ridning eller andra verksamheter.

Vill du komma och rida kostar det 80kr/h, då är det öppen ridning. Vill du boka helt privat kontakta Camilla för mer information.

Ridhuskort 600kr/månaden, då får ni rida hur mycket ni vill under en månad.

 

 

 

 

 

 

 

Stallarna

Vi erbjuder ett isolerat innerstall som håller värmen inne på vintern och ute på sommaren. Innerstallet består av 6 st boxar och stod klart 2007. Varje sommar tvättas det och målas om.

 

Utestallet består av 8 st boxar varav 1 hingstbox. Det är ett bra och stabilt stall som även på håller värmen ganska bra. Hästarna trivs väldigt bra där.

Skrittmaskin och Hagar

Vi erbjuder en skrittmaskin med plats för 6 st hästar. Skrittmaskinen används varje morgon och varje häst går ca 30 minuter dagligen. Dagar då de regnar mycket går alla hästar i skrittmaskinen 30 minuter på morgonen och 30 minuter på eftermiddagen.

 

Hagarna vi erbjuder är 4 st mindre hagar för hästar som lätt blir stressade eller som sjukhagar. Sedan har vi också 6 st stora hagar där det tyvärr inte finns så mycket bete, men hästarna stödfodras 2 gånger om dagen. Hästar som inte varit hemma så länge går själva i sin hage brevid de andra hästarna. Hästarna som käänner varandra kan gå 2 och 2 i hagen. Hästarna går ut klockan 08.00 varje dag och kommer in klockan 17.00 varje dag.

Copyright © All Rights Reserved